Det bästa som
hänt mjölk sedan
caffè latte!

Mjölk med 25 % lägre klimatavtryck än det genomsnittliga klimatavtrycket för svensk mjölk, enligt klimatberäkningar från branschens ledande aktörer.

Hållbar norrländsk omställning:
Så sänker vi klimatavtrycket

Norrlands unika ljus
och klimat

Foder som är sojafritt och
minskar metangaserna

Grön el i produktionen,
och fossilfria transporter

25 % lägre klimatavtryck än
genomsnittsmjölken i Sverige.

En skål för klimatet – Profilerna väljer Norrlogisk

Norrlogisk Mellanmjölk 1 l och 1,5 l – Hållbart från Norrland

En del av vår klimatresa

Jordbruket och de svenska mjölkkorna ger oss högvärdiga livsmedel som bidrar till vår livsmedelsförsörjning.

Vaddå, är inte mjölk dåligt för klimatet?

Den 15/2 bjöd vi in till panelsamtal för att diskutera mjölkens framtid och roll i omställningen till en hållbar livsmedelsförsörjning. I videon ser vi bland annat dessa deltagare ge sin syn på ämnet:

Kaj Török – hållbarhetschef MAX
Sigrid Agernäs – professor SLU
Stefan Ekengren – kock, krögare och kokboksförfattare

Paulina minskar klimatavtrycket med Norrlogisk

Paulina West, mjölkbonde i Åsäng, är en av våra bönder som är först ut med att producera Norrlogisk mjölk. Läs intervjun och ta del av hennes vardag.